Ιστορικό

Η πρώτη μου εμπειρία με την κάνναβη ήταν όταν ήμουν ακόμη έφηβος. Ήξερα από προσωπική εμπειρία ότι το συγκεκριμένο φυτό ήταν παρεξηγημένο και ένιωθα, όπως οι περισσότεροι από εμάς αυτή την αδικία. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, όλο και περισσότερες αποδείξεις παρουσιαζόταν από την ιατρική κοινότητα, τους ψυχολόγους, ακτιβιστές και ασθενείς, για τις μοναδικές ιδιότητες αυτού του φυτού, πάνω στην θεραπεία πολλών σωματικών και ψυχολογικών παθήσεων. Ήταν τότε που συνειδητοποίησα ότι κάποιες στιγμές πρέπει απλά να ακολουθούμε το ένστικτο μας και όχι την γνώμη που ακολουθεί η πλειοψηφία. . Έτσι λοιπόν ξεκίνησα να μελετάω για την κάνναβη, εστιάζοντας κυρίως στη χρησιμότητα και τα αποτελέσματα που δύναται να φέρει αυτό το φυτό. Ήθελα να γνωρίσω, να γευτώ και να νιώσω όσες περισσότερες ποικιλίες θα μπορούσα να βρω, όπως και να βιώσω στο μέγιστο αυτό που είχαν να μου προσφέρουν. Όλοι έχουν ένα χόμπι, ή κάτι που θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά. Το δικό μου ήταν η κάνναβη και οι ιδιότητες που πλαισιώνουν αυτό το καταπληκτικό φυτό.

Αυτός είναι ο λόγος που επισκέφτηκα την Ολλανδία και το Άμστερνταμ τόσες φορές. Ήταν μια μοναδική εμπειρία το να μπορώ να νιώθω ελεύθερος να μιλήσω, να δοκιμάσω και να δω από κοντά όλες τις ποικιλίες τις οποίες μελετούσα. Συμπτωματικά ήταν το 1988 όταν πρωτοπήγα στο Άμστερνταμ σαν παιδί (τη χρονιά που ξεκίνησε το cannabis cup και το skunk #1 βγήκε νικητής). Ένιωσα αμέσως ένα δεσμό με το μέρος. Αλλά ήταν το δεύτερο ταξίδι το 1997 το πιο σημαντικό και κομβικό σημείο στη ζωή μου. Από τότε μελέτησα την ιστορία, τα χαρακτηριστικά, την θεραπευτική αξία και επίσης τον τρόπο καλλιέργειας αυτού του εξαίσιου φυτού. Επισκέφτηκα πολλές φορές αυτή την όμορφη χώρα που αγαπώ και σέβομαι.

Τα χρόνια πέρασαν και κέρδισα αρκετή γνώση, εμπειρία και αντίληψη για τον κόσμο της κάνναβης και των θαυματουργών της φυτών. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δημιούργησα μία λίστα από τις καλύτερες ποικιλίες που συνάντησα ή άκουσα ποτέ για αυτές και μετά θέλησα να τις συγκρίνω, καθότι κάθε σύγκριση μας κάνει σοφότερους και συμβάλει στη γνώση μας. Έτσι ξεκίνησα την συγγραφή αυτού του βιβλίου.